Daadwerkelijke verandering komt van binnenuit

Wij zijn ervan overtuigd dat organisaties pas veranderen als medewerkers vanaf de start betrokken zijn bij het proces van organisatieverandering. Wij veranderen uw organisatie niet. Dat doen uw medewerkers zelf. Wij coachen uw medewerkers, zodat zij de ruimte en tijd krijgen om hun talenten en vaardigheden maximaal in te zetten voor uw organisatie.

Basis

Deze kijk op de bereidheid van uw medewerkers om te veranderen, zorgt ervoor dat zij aandeelhouders worden van uw organisatie. En dat is de basis van elk zelfverantwoordelijk team.

Gedrag

Gedrag is wat je doet, niet wie je bent! Gedrag is niet goed of fout. Gedrag bestaat met een reden en levert de medewerker iets op. Nieuw gedrag zal dus pas ontstaan als het meer oplevert dat het oude gedrag. Om dit te bereiken, houden we rekening met verschillende factoren. Bijvoorbeeld, kennis en vaardigheden, karakter en motivatie. Met andere woorden: Wat weet ik? Wat kan ik? Wie ben ik? En wat wil ik?

Invloed

Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat je alleen invloed hebt op je eigen gedrag. Je kunt niet de ander veranderen, alleen jezelf. In onze aanpak leggen we de focus op de invloed die de medewerker op zijn eigen gedrag heeft.